Sunday 17 February 2013

Baking: Chocolate Cheesecake (Happy Valentines!)



Hei hei! Til valentinesdagen bakte jeg en ostekake til Arnemannen min. Han er superglad i ostekake, så det ble sjokoladeostekake siden jeg ELSKER sjokolade. 





Dette trenger du:
Bunnen:
  • 250 g Digestiv kjeks
  • 1 ss brunt sukker
  • 150 g smeltet smør
Fyllet:
  • 800 g kremost (Sophie Tips under)
  • 2,5 dl sukker
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 store egg
  • 100 g mørk sjokolade
Topping:
  • 3 dl Creme Fraiche (et beger)
  • 2 ss sukker
  • 1 ss vaniljesukker
  • Evt. litt ekstra smeltet sjokolade til å skrive med.

Fremgangsmåte: 
  1. Vi starter selvsagt med bunnen. Smelt smører i en kjele eller i mikroen. Ha kjeksene i en foodprosessor eller blender med sukkeret så det blir blandet jevnt. Bland deretter det smelta smøret sammen med kjeksen.
  2. Bunnen passer best til en 24 cm springform, ha gjerne bakepapir under så det blir lettere å ta av senere. Press kakebunnen ut over formen og opp på kantene så den får en vegg. Legg i kjøleskapet så lenge.
  3. Ha kremost og sukker i kjøkkenmaskinen din og la det piskes til det blir en jevn og glatt røre. 
  4. Ha hvetemel og vaniljesukker oppi røren og rør det ut i kremostblandingen, deretter tar du å tilsetter ett egg om gangen. La det mikse i ca 2 min mellom hvert egg. Når det er gjort pleier jeg å skrape fra veggene i bollen og litt i bunn så alt blir tatt med og kjører maskinen en siste runde.
  5. Smelt sjokoladen over vannbad. Del kremostrøren opp i tre like store deler. Ta sjokoladen og bland det inn sammen med 1/3 av kremostblandingen (se Sophie Tips under).
  6. Hell et lag med bare kremostblanding i bunn av kaken. Deretter sjokoladeblandingen, og til slutt kremostblanding igjen.
  7. Stek på nederste rille 180 C i en time. Når den er ferdig vil de forsatt se litt flytende ut i midten, men dette vil stivne.
  8. La kaken avkjøle seg ved vindu i formen sin i minimum 30 minutter.
  9. I mellomtiden kan du lage toppingen. Ha alle ingrediensene til toppingn i en liten bolle og rør godt sammen. 
  10. Når kaken har avkjølt seg kan du ta og bre toppingen over kaken. Legg den i miderste rille på 180 C og stek i ca 15 minutter. 
  11. Ha den til avkjøling ved vinduet igjen, og deretter inn i kjøleskapet. Gjerne over natten, men minimum noen timer. 

Voila!

Sophie Tips:
Philadelphia kremosten er den som best egner seg til baking, men andre oster fungerer også helt fint. Denne gangen brukte jeg billigosten til Rema 1000 og det gikk supert!

Denne gangen tok jeg oppi 200 g sjokolade og blandet det med hele osteblandingen siden jeg hadde lyst på ekstra sjokolade. En annen mulighet er å ta ut en tredjedel av osteblandingen og hell resten i formen. Den ene 1/3 delen blander du med 100 g sjokolade og legger inn skjerer inn i kaken. Om du tar en taggete kniv og går en runde eller to rundt mellom lagene får du en fin marmor lignende ostekake som er veldig fint. 

Håper du prøver oppskriften og si meg hva du syntes. 

1 comment:

  1. OH NAM!! Denne ser så fantastisk god ut! Denne skal jeg også prøve :D hehe lista begynner å bli ganske lang over tinga jeg skal lage fra bloggen din :p bra jobba!

    ReplyDelete