Wednesday, 23 January 2013

Nytt år, ny blogg, ny Sophie (forhåpentligvis)

Hei og hopp!





Jeg skal fortsett med mye av de gamle temaene jeg tar opp og kanskje noen nye. Jeg har ikke forandret meg så vesentlig siden jeg flyttet til Trondheim for 3,5 år siden, men mye er nok annerledes likevel. 

Siden jeg dette semestret endelig panger fra min fantastiske tid i styret i KSG snart, tenkte jeg at jeg skulle få mer tid til meg selv og de rundt meg. Noe jeg gleder meg til, med tid til overs kan jeg da bruke noe av det til å blogge igjen. Det savner jeg, bare av den grunn at det er greit å skrible litt uten å være for seriøs, og for å lette meg selv.

Jeg tenkte jeg skulle begynne i dag begynne med en dessert jeg laget for noen dager siden.


Sjokolademoussepai!

Bunn:
4 dl hvetemel
1 dl melis
200 g smør (romtemp. i terninger)
2-3 ss kaldt vann

60 g sjokoladebiter

Fyll:
1 pk Freia sjokolademoussé (dette trenger du 2 dl melk til)
1/2 pk Piano vaniljekrem

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader og start med paibunnen. Ha alle ingrediensene til bunnen i en foodprosessor og bland dette godt sammen, det gjør ingen ting om det er store biter av sjokolade, så lenge det er fordelt rundt i deigen. Når alt er blandet kan du legge deigen i en paiform (ca 24cm) og trykke den ut i kantene. 

Har du keramiske bakebønner kan du legge dette over bakepapir over paien, dette er så at paien ikke skal krympe mens den stekes. Om du ikke har keramiske bakebønner har jeg lest at du kan trykke deigen opp langs kanten og ha aluminiumsfolie rundt kanten. 

Nå kan du sette paien i ovnen, etter ti minutter kan du fjerne bønnene/aluminiumsfolien så og la paien stå i noen minutter til hele paien er gylden. La bunnen avkjøles før du begynner med fyllet.

Denne gangen hadde jeg en halv pakke vaniljekrem igjen i skapet etter å ha brukt halvparten til skolebrød tidligere, i tillegg til at jeg hadde en pose sjokolademoussé. Start med sjokolademousseen. Følg instruksene på baksiden av pakken, min står at den skal ha 2 dl melk og blandes med håndmikser på lavt nivå i 2 min og deretter på høyt nivå i noe lengre. Når det er gjort tar du vaniljekremen oppi og rører til alt er jevnt og blandet. 

Om paibunnen er avkjølt helt kan du bre over med fyllet og la det ligge i kjøleskapet. På sjokolademoussépakken står det at du kan spise etter en times tid i kjøleskapet, så jeg ventet i minst en time før jeg tok meg et stykke. Selve fyllet er veldig mildt, men bunnen smaker mye så det veier opp og er veldig god, lett og luftig ^^

Har dessverre ikke bildet av resultatet, og Arne har spist opp hele paien til nå. Jeg håper dere prøver uansett og gir meg eventuelle feedbacks.

No comments:

Post a Comment