Saturday, 17 May 2014

Min aller beste sommerpai



Dette er den aller beste bærpaien jeg har vært borti siden 2009 da jeg flyttet hjemmefra. Det har vært en liten tradisjon for Arne og meg å lage paien på på vår/sommerhalvåret når eksamen begynner, en liten oppmuntring i en ellers veldig trist og stressende hverdag (og med Arne og meg, mener jeg at jeg baker og Arne spiser). Den er frisk, har bær oppi og ikke minst lett hit sjokoladekrem på toppen. De passer også perfekt til anledningen i dag, 17. mai, med tanken på fargene, hvit sjokolade, bringebær og blåbær.



Her har dere oppskriften om dere selv vil prøve å lage herligheten.

Ingredienser:
Fyll:
3 dl fløte
200 g hvit sjokolade

Paiskall:
150 g smør, romtemperert
250 g hvetemel
2 ss melis
litt salt

Pynt:
Bringebær, låbær, jordbær, det du måtte ønske.

Paien passer til en form på 25 cm, men jeg har en på 28 cm, det går bra det også, men jeg la til 1/2 ting av hver i tillegg til på oppskriften (3 dl fløte = 4,5 dl...)

Fremgangsmåte:
DAGEN FØR: Dagen før paien skal serveres, eller spises må du smelte sjokolade sammen med fløten til fyllet og legge det i kjøleskapet over natten.

  1. Lag paiskallet. Bland alle ingrediensene til paiskallet med hendene til det blir en fin jevn sammenholdt deig. Om den ikke sitter sammen ta et par dåper med vann, da fikser det seg.
  2. Legg paien i en plastfoliebit og inn i kjøleskapet i 30 min.
  3. Ta ut paien og press den langs kantene opp i paiformen. Prikk lett med en gaffel i paibunnen og sett den inn i ovnen på 175 grader i 25 minutter.
  4. Ta paien uten av skallet og la den avkjøles på rist.
  5. Når paien er avkjølt, ta sjokoladeblandinga fra kjøeskapet og da det i kjøkkenmaskinen med ballongvisp. Skru på høy styrke, men ikke gå fra det, for det tar ikke lang tid fra den går bra kherlig krem til skillende ekkel gugge.
  6. Ha halvparten av bærene i bunnen av paien, bre med sjokoladekrem oppå og topp med resterende bær
  7. NAM!






Enjoy!



No comments:

Post a Comment